112 – un apel în așteptare

February 19, 2016

Radiografia societății implică un studiu complex! Ascult, citesc şi sufletul îmi este apăsat de un sentiment de rușine și de neputinţă. Încerc să înţeleg jocul de putere dincolo de declaraţii, însă acest lucru îmi este aproape imposibil ! Jucătorii sunt oameni puternici, servicii secrete, direcții anticorupție, interese și mize uriaşe! Înalți funcționari vânduți, procurori incompetenți, judecători cumpărati, sefi de inspectorate adăpostiți pentru vremuri aducătoare de pensii, cămătari și suflete pierdute?!

Vremurile nu sunt deloc ușoare! Se doreşte, oare, ca România să-şi piardă dreptul la identitate?! Distinsul Academician Dinu C. Giurăscu, regretatul Acad. Florin Constantiniu, regretatul scriitor Octavian Paler, incomodul C.T. Popescu sunt mereu în sufletul nostru. Intelepciunea domniilor lor trebuie să ne deschidă mintea până nu este prea târziu! In timp ce clopotul sună și copii nevinovați mor prin spitale, cauzele rămân un mister! Interese mascate? Incompetență? Produse expirate? Nu cumva indiferența ne înconjoară la fel de puternic ca și sărăcia?!

Prezentul ne strigă să luăm aminte! Pământul românesc a ajuns de vânzare, industria se afla la pământ, sănătatea este în colaps, pădurile au ajuns o problema de securitate națională când deja sunt aproape dispărute, iar educaţia se înneacă sub ploaia inconştienţei! Ce se mai poate spune?! Prostie? Nepăsare?

Mai nou, istoria este scoasă din școală, limba română nu mai este de actualitate, iar limba latina rămâne la fel ca și industria românească un obiect pentru studii de arheologie?! Cine mai vrea să știe ce înseamnă etnogeneza poprului român? Nu cumva dacii si romanii sunt urmașii lui Attila, puternicul conducător al hunilor?! Dezrădăcinare, trădări naționale, iresponsabili și vânzători de Țară?!
Lucrurile nu sunt pierdute! Polițistul Mihai Godină a riscat și riscă (din fericire, se pare că nu inutil) vorbind despre lucruri tainice petrecute în spatele ușilor închise! Și nu este singurul, numărul celor auziți și neauziți fiind cu mult mai mare! Ionescu, Berbeceanu, sunt alți tineri care s-au ridicat și au fost loviți fără milă de sistem! Datorită unor astfel de oameni, “Jos coruptia” devine mai mult decât un slogan propagandistic, devine ceva concret! România are nevoie de liniște! Fără proiecte constructive pe termen mediu și lung, riscăm să ajungem doar o colonie în jocul celor puternici, dacă nu cumva am și ajuns!

COLECTIV rămâne un cuvânt care nu se va șterge ușor din sufletele noastre, așa cum nu vor fi uitați nici tinerii căzuți sub gloanțe și foc în decembrie 1989 și care își duc somnul de veci sub lespezi reci din piatră ! De ce a fost nevoie ca acești tineri să moară?! Doar că sî schimbăm mereu aceleași figuri politice între ele ?
După 25 de ani de tranzitie, de jafuri si jefuitori, de escorte fardate și de fardați vremelnici ai puterii, ascunși sub mantia schimbărilor politice, constat că Tăcerea ucide! În mod cert, vocea celor mulți si nedreptățiți sperie! Faptele vorbesc de la sine: “buturuga mică răstoarnă carul mare!”. Să nu uitam, distinși prieteni, că nimic nu rămâne neplătit pe lumea asta!
Din fericire, nu suntem singuri! 112 mai este încă un APEL PENTRU POLIȚIA ÎN ACȚIUNE!

* Fără să am intentia de a redeschide polemici, insist asupra faptului că determinările sociale nu sunt analize politice. Reiterez doar speranța că lucrurile se pot înscrie pe un făgaș corect și un gând bun pentru anul 2016.

ROMÂNIA, TE IUBIM !

Nicolae Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new