Afară e caniculă. În Justiție plouă…

July 8, 2015

Cazul Rarinca: Mort. Și îngropat!

Lidia Stanciu (ICCJ) și Laura Kovesi se fac că plouă deși afară e un soare ucigător și aproape 40 de grade. Evident, nici vorbă de vreo demisie de onoare, în ciuda evidențelor ce vorbesc despre denunț calomnios, abuz de funcție, abuz împotriva persoanei, etc.

Cazul Dumbravă: Mort. Sau doar leșinat pe motive de caniculă ?!

Peste declarația Gen. SRI Dumitru Dumbravă referitoare la plasarea magistraților în câmpul tactic al SRI-ului și menținerea interesului operativ până la soluționarea definitivă a unei cauze s-a așternut, încet-încet, tăcerea și uitarea. CSM și-a dat din nou măsura lipsei de profesionalism și reprezentativitate pentru justiția din România. Declarația șefului Direcţiei Juridice a Serviciului Român de Informaţii a generat un simulacru de anchetă fără nici un rezultat concret și nici nu a atras, așa cum era firesc, demisia celui care a făcut-o. Nu ar fi avut nici de ce, la drept vorbind!

În fond, prin noile legi ale siguranței naționale, înrolarea magistraților a devenit oarecum legală, dacă putem spune așa, la acest moment operațiunea de semnare a angajamentelor fiind încheiată deja, după cum a dezvăluit Președintele de onoare a Asociației Magistraților din România (AMR). Și pentru că tot am pomenit-o…

Doamna judecător Viorica Costiniu, Președintele de onoare al AMR, ne spune explicit că noile legi ale siguranței naționale au anulat practic dreptul la un proces echitabil în România, până la acest moment magistrații semnând deja angajamentele secrete cu SRI-ul. Potrivit acestor angajamente, judecătorii vor putea judeca și decide inclusiv pe baza documentelor clasificate, cu obligatia de a nu le arata inculpaților și nici avocaților acestora. “Angajamentele s-au semnat. Toată magistratura română… sunt putini care n-au semnat” a mai afirmat doamna judecător. Deși afirmația este de o gravitate deosebită, aparent, nimeni dintre cei care altfel se fuduleau cu apărarea independenței justiției nu văd a fi cumva interesați de problemă. Și toate aceste mărețe realizări sub mandatul lui Iohannis. Care tocmai va primi niște bani în plus pentru că știe să tacă cu spor. Nu degeaba se spune că ”tăcerea e de aur” ! Hai că-i bine și cald afară !

Sorin Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new