Alegeri. Şi Alegerea… Greciei

July 13, 2015

Dacă grecii rămân în Eurozonă sunt terminați; pentru că îşi vor pierde suveranitatea în timp relativ scurt iar Grecia cu toate insulele ei va încăpea pe mâna marilor oligarhi din spatele sistemului ocult globalist-corporatist-bancar. Ca şi celelalte națiuni, de altfel, rând pe rând…

Situația este nu doar grea, nu doar gravă, ci de cotitură istorică, una prin care poți deopotrivă fie să accepți jugul neosclavagismului pe grumazul tău şi al copiilor şi nepoților tăi (care se vor naşte datori. Adică deja cumpărați. Adică în sclavie, mai pe româneşte…), fie să te rupi definitiv din angrenajul catastrofal în care eşti târât – tu, toți ai tăi şi toate câte ți-au mai fi rămas – cu atâta perversitate. Cu #‎acelaşi cost al “strângerii curelei” grecii au două posibilități: una de înrobire în propria lor tarla, iar cealaltă de recuperare a suveranității (din orice punct de vedere: politic, economic, juridic, militar etc) şi eliberare din ghearele creditorilor globali (FMI, BCE, BERD şamd).

Prima variantă – în acord cu planul de măsuri agreat de liderii europeni – este să rămână în Eurozonă. În acest caz vor pierde suveranitatea cu prețul, din nou, al unei noi austerități (numită, uneori, “set de reforme“; dar tot aia e în esență) impusă de marionetele oligarhiei susmenționate din PE. Mai moale la început, hard după, e vorba de una şi aceeaşi austeritate. Pentru că sistemul împrumuturilor de la organismele financiare globale este precum o pungă spartă: oricât ai umple-o, ea se va goli permanent. Or, datoriile se tot acumulează și trebuie restituite cumva.

Dar…, tot cu prețul unei austerități pot rupe lațul cursei în care au fost atraşi pe fondul inconştienței politicienilor (alte marionete şi astea, dar de mâna a doua. Adică marionetele marionetelor smile emoticon. A, nu, nu vorbim încă de România aici. De ce? Vi se pare cunoscut scenariul?…), cursă ce viza tocmai “cumpărarea” suveranității Greciei prin astfel de împrumuturi nesustenabile (ineficiente).

Practic, grecii pot ieşi din ‪#‎GauraNeagră‬ a Zonei Euro în care au fost atraşi şi, cu ceva eforturi la nivel național – nimic nu pică din cer ! – o pot scoate în 3-5 ani cu brio la capăt. Eforturi ce implică – aşa cum spuneam şi ar trebui să-i fie clar oricărui om cu capul încă pe umeri şi nu în tembelizor – acelaşi preț al “strângerii curelei“, doar că de astă dată o vor face pentru o REALĂ şi SUSTENABILĂ salvare economică şi politică. Başca, îşi vor păstra Grecia. Intactă și suverană. Adică, dacă tot e să fie austeritate, să fie! Dar să fie pentru tine, nu pentru alții, nu?

Întotdeauna în momentul de cumpănă TU ai de ales: robie sau libertate. Sigur, drumul către robie te îmbie, pare mai lesne de urmat, pare că altă ieşire nu ai, îți oferă “sprijin”, “facilități”, “împrumuturi” etc, dar costul e acelaşi. Acelaşi cu cel al eliberării.

A propos. Da’ noi, românii (că – una peste alta – de noi trebuie să ne pese mai întâi, luând pildă şi învățătură din cele dimprejur…), oare ce vom alege? Căci ne va suna ceasul, acelaşi, şi nouă, la un moment dat.

Alege. Din timp…

Florin Constantin-Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new