Belgia a suspendat acordul Schengen din cauza crizei imigranților

February 24, 2016

Belgia a abandonat temporar acordul Schengen, care permite călătoria fără pașaport între frontierele interne ale UE, în timp ce încearcă să păstreze fluxul de imigranți sub control.

Ministrul de Interne din Belgia, Jan Jambon, a anunțat marți că decizia vine după ce Franța a decis evacuarea ”Junglei de la Calais”, cunoscut ca un lagăr al refugiaților. În ”Jungla din Calais” trăiesc circa 4.000 de imigranți. Ei încearcă să ajungă în Marea Britanie, de cele mai multe ori prin Eurotunel. În acest context, belgienii se tem de un eventual val imigraționist, după măsurile anti-migrație luate de Franța.

“Am informat Comisia Europeană că vom renunța temporar de regulile Schengen”, a declarat Jambon, la o conferință de presă la Bruxelles. Acordul va intra în vigoare miercuri, astfel la graniță cetățenii care vor să intre pe teritoriul belgian sunt nevoiți să prezinte pașapoartele.

Bruxelles-ul se teme că un masiv val de migrație ar putea veni spre Belgia de la Calais. Refugiații, spun autoritățile, ar intenționa să folosească țara ca punct de oprire, pentru a intra în Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new