Compania Sukhoi va începe în 2016 producția unei versiuni noi a SuperJet 100

January 18, 2014

Compania de avioane Sukhoi a anunțat că va începe din 2016 producția de serie a unei versiuni extinse a avionului de pasageri SuperJet 100, notează agenția RIA Novosti.

Avionul, numit Superjet Stretch, va putea transporta 115 de pasageri, în timp ce modelul de bază – Superjet 100 are până la 110 de locuri. Modelul este văzută ca o soluție intermediară în dezvoltarea modelelor Superjet până la capacitatea de 130 de pasageri, Superjet NG fiind planificat a fi dezvoltat până în 2020.

“Lucrăm în prezent pe schema de design a noului model”, a declarat Andrei Kalinovsky, șeful Sukhoi Aircraft Civil. Kalinovsky a declarat că obiectivul de afaceri al companiei pe termen lung este de a construi 830 de avioane din familia Superjet. Iar acesta ar putea fi realizat numai prin introducerea de versiuni îmbunătățite ale aeronavei, destinate pentru diferite segmente ale pieței.

Rusia intenționează să investească 4,8 miliarde de ruble (143 milioane dolari) în următorii cinci ani în studiile de cercetare și dezvoltare suplimentară a modelului de pasageri Superjet 100.

Superjet 100 este un avion de pasageri destinat transportului pe distanțe scurte, model dezvoltat de compania rusă Sukhoi în cooperare cu renumiți constructori de avioane din SUA și Europa, inclusiv Boeing, Liebherr Aerospace si Honeywell. Aeronava Superjet 100 a efectuat primul său zbor comercial în aprilie 2011 și a demonstrat o performanță generală bună. Cu toate acestea, o serie de probleme tehnice și de design au fost dezvăluite în timpul funcționării sale ulterioare pentru companiile Aeroflot și Armavia.

Până în prezent Sukhoi a primit peste 200 de comenzi pentru aeronava Superjet 100.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new