Donald Trump l-a desemnat pe generalul John Kelly pentru funcția de ministru al securității interne

December 7, 2016

Președintele ales al SUA, Donald Trump, intenționează să-l numească pe generalul în rezervă John Kelly la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă, a informat miercuri CBS News, preluat de Reuters.

John Kelly, fostul șef al Comandamentului Sudic al SUA până la începutul acestui an, a acceptat propunerea lui Donald Trump, a precizat CBS, citând surse sub rezerva anonimatului. Din această poziție, Kelly a condus operațiunile militare ale forțelor armate ale SUA în America Centrală și de Sud.

John Kelly este al treilea general pe care Trump l-a ales pentru o funcție importantă în administrația sa, precizează Reuters. Viitorul președinte al SUA, Donald Trump, a anunțat că îl va numi pe generalul de marină în rezervă James Mattis la conducerea Pentagonului, în timp ce generalul în rezervă Michael Flynn a fost ales pentru funcția de consilier pe probleme de securitate națională.

Propunerea i-a fost făcută lui Kelly în momentul în care acesta se afla într-o călătorie Europa, au declarat surse pentru CBS. Anunțul în legătură cu alegerea făcută de Trump pentru funcția de ministru al securității interne va fi făcut în zilele următoare de echipa președintelui ales.

Surse: Reuters, Agerpres, Breibart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new