Dosarul nuclear iranian: Reluarea negocierilor înaintea Adunării Generale a ONU

August 7, 2014

Negocierile nucleare între Iran și marile puteri, întrerupte la sfârșitul lunii iulie, vor fi reluate înaintea Adunării Generale anuale a ONU, care va începe la 16 septembrie, a anunțat joi o sursă diplomatică europeană, relatează AFP.

Locul unde vor avea loc negocierile urmează să fie stabilit, după care s-ar putea desfășura o reuniune la nivel ministerial la New York, chiar în perioada Adunării Generale a ONU, a precizat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al șefei diplomației europene Catherine Ashton, citat de Agerpres.

Iranul și grupul ‘5+1’ (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) au părăsit la 19 iulie Viena stabilind ca în termen patru luni, până la 24 noiembrie, să se ajungă la un acord definitiv care să garanteze caracterul pașnic al programului nuclear iranian, în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale impuse Teheranului.

Delegațiile diplomatice americană și iraniană se reunesc joi la Geneva pentru convorbiri bilaterale. Alte întrevederi la nivel de experți tehnici ar putea să aibă loc până la finalul lunii, notează aceeași sursă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new