Efectele perverse ale unei justiții strâmbe !

July 7, 2015

Prin sentința definitivă și irevocabilă de ieri, Adrian Năstase a obținut ridicarea sechestrului instituit de DNA asupra imobilului din strada Zambaccian, precum și restituirea sumei de $118.650.

Deși pe întreg parcursul procesului, Adrian Năstase a susținut constant că nu se face vinovat de faptele imputate, instanța a decis contrariul, obligându-l la plata ”daunelor” reținute în sarcina lui, obligație de care Năsatase s-a achitat imediat ce decizia a devenit executorie. Achitându-se de obligații, în mod logic și firesc, sechestrul instituit de DNA nu își mai avea justificare. Cum prin rechizitoriu, DNA a insistat că ar fi vorba și de suma cu pricina, sumă depusă la DNA în numerar de un martor din dosar, aceasta a devenit și ea parte a bunurilor sechestrate. Adică, mai exact e vorba de acea sumă de dolari dați/primiți spagă înainte de a fi tipăriți ! Astfel, la ridicarea sechestrului, Năstase ”recupereaza” suma de $118.650, sumă care în realitate nu a fost niciodata a lui, după cum chiar el recunoaște în postarea de pe blogul personal ! 

Iată ce zice chiar Năstase pe blog!
”Astăzi, instanta civilă s-a pronuntat asupra actiunii inaintate pentru ridicarea sechestrului asupra bunurilor noastre imobile si mobile. Era o decizie firească, in conditiile in care achitasem sumele considerate de ICCJ drept prejudiciu si pentru care fusese instituit sechestrul asigurator.
Cu privire la suma de 118.650 USD, asupra căreia s-a instituit, de asemenea, sechestrul asigurător prin Ordonanta nr. 27/P/2008, menţionez că, deşi pe tot parcursul procesului penal am arătat instantei de judecată, atât în faza fondului cât şi în cea a recursului, că aceasta nu îmi aparţine, prin Sentinţa penală nr. 176/20.01.2012, mentinută prin Decizia nr. 160/20.06.2012 instanţa (ICCJ) a înţeles să mi-o atribuie.

Aşa cum am susţinut pe tot parcursul procesului penal că nu sunt vinovat de săvârşirea faptelor penale ce mi-au fost imputate, însă, am executat toate OBLIGATIILE stabilite în sarcina mea, atât cele de natură penală cât şi cele de natură civilă, în acelaşi fel înteleg să duc la îndeplinire dispoziţiile instantei şi sub aspectul DREPTURILOR ce mi le conferă”.

Cool or what?!

Sorin Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new