Forțele Terestre au participat în 2015 la peste 70 de exerciții majore naționale și multinaționale

February 16, 2016

Peste 1.000 de militari ai Forțelor Terestre au participat anul trecut la misiuni în afara teritoriului statului român, arată bilanțul prezentat, marți, de șeful Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), generalul-maior Dumitru Scarlat.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale, la autoevaluarea activității Forțelor Terestre în anul 2015 au fost prezenți ministrul Mihnea Motoc, consilierul de stat din cadrul Administrației Prezidențiale Sebastian Huluban, șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, precum și alți reprezentanți militari și civili.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, a prezentat modul de îndeplinire a obiectivelor categoriei de forţe în anul precedent, precum şi priorităţile pentru anul 2016.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre a menționat și participarea militarilor la cele aproximativ 70 de exerciții majore naționale, multinaționale și la misiunile de intervenție în sprijinul populației.

“Șeful SMFT a precizat că un alt obiectiv important al anului 2015 a fost creșterea gradului de operativitate al principalelor categorii de tehnică militară (tancuri, transportoare amfibii blindate, mașini de luptă ale infanteriei) prin executarea de reparații în companii din industria națională de apărare”, se precizează în comunicat.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a apreciat în mod aparte participarea militarilor la misiuni în teatrele de operații și a remarcat contribuția importantă a SMFT în procesul de operaționalizare a celor două structuri NATO de comandă-control de pe teritoriul României.

“În contextul procesului de reconfigurare a posturii militar-strategice de descurajare și apărare a Alianței, avem nevoie de capabilități militare credibile, cu o înzestrare adecvată și militari bine pregătiți. Un rol important în acest proces îl are finanțarea, iar alocarea bugetară din acest an este un prim pas în atingerea nivelului propus de 2% din PIB în anul 2017”, a adăugat ministrul Apărării, conform sursei citate.

Motoc le-a prezentat militarilor din forțele terestre prioritățile strategice ale MApN — alinierea structurii și a managementului resurselor Armatei la cele mai bune practici ale NATO, consolidarea prezenței NATO în România, achiziționarea/revitalizarea echipamentelor militare și creșterea calității vieții personalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new