Experţii ruşi – evaluare și consiliere pentru economia Transnistriei

July 14, 2012

O delegaţie de experţi ruşi condusă de Dmitri Loskutov, consilier al reprezentantului Kremlinului în problema transnistreană Dmitri Rogozin, a poposit la Tiraspol pentru a face o evaluare a „situaţiei social-politice” din regiune, notează presa rusă, cu trimitere la un comunicat de presă al administraţiei transnistrene.

În baza analizei, vor fi elaborate recomandări pentru a fi create condiţii propice de atragere a investitorilor şi create mecanisme eficiente pentru depăşirea situaţiei social-economice precare.

Experţii ruşi vor face o evaluare, împărtăşind din experienţa lor din diferite domenii ale economiei. După cum a declarat Dmitri Loskutov la întrevederea cu Preşedintele Transnistriei, Evgheni Sevciuk, specialiştii ruși sunt gata de a oferi expertiză, consiliere dar și metodologia necesară pentru a construi un model de interacţiune funcțional pe diferite domenii ale economiei. La întâlnirea cu liderul transnistrean Evgheni Şevciuk, delegația rusă a abordat punctual și problema promovării mărfurilor din regiune pe piaţa rusă. În acelaşi timp, s-a discutat despre continuitatea proiectelor umanitare ruseşti pe teritoriul transnistrean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new