Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, acuzat oficial de uciderea lui Benazir Bhutto

August 20, 2013

ISLAMABADFostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost acuzat oficial de uciderea adversarei sale Benazir Bhutto, asasinată în 2007 în timpul unui miting politic, a anunţat procurorul la încheierea unei audieri, titrează AFP.

“El a fost acuzat de crimă, complot criminal în vederea crimei şi pentru că a facilitat asasinarea” lui Benazir Bhutto, a declarat pentru AFP procurorul Chaudhry Azhar la încheierea unei audieri la Rawalpindi, oraş vecin cu capitala Islamabad.

Pervez Musharraf, care s-a întors în Pakistan la sfârşitul lui martie după ce a petrecut patru ani în exil, a fost rapid tras la răspundere în mai multe cazuri, între care moartea lui Bhutto, ucisă la 27 decembrie 2007 la Rawalpindi, în timpul unui atac cu armă uşoară dublat de un atentat sinucigaş.

Potrivit Mediafax, fostul lider pakistanez, plasat în reşedinţă supravegheată în vila sa din apropierea capitalei Islamabad, s-a prezentat marţi dimineaţă la această audiere-cheie sub protecţia poliţiei şi a forţelor speciale.

În afară de dosarul Bhutto, fostul preşedinte Musharraf este în colimatorul justiţiei pakistaneze pentru impunerea stării de urgenţă în 2007 şi uciderea cu un an înainte, într-o operaţiune militară, a lui Akbar Bugti, un lider rebel din provicina Balucistan (sud-vest).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new