Franța: Frontul Național își reafirmă poziția anti-euro

February 7, 2016

PARIS: Opoziția Frontului Național din Franța față de euro a rămas de neclintit, a declarat duminică secretarul general al partidului după ce înalți oficiali s-au întâlnit pentru a discuta strategia formațiunii înainte de cursa pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, informează Reuters.

Criticile față de poziția anti-euro a Frontului Național (FN) s-au înmulțit printre oficialii partidului, care se tem că această poziție este un motiv cheie pentru eșecul formațiunii de a transforma popularitatea în creștere în victorii electorale, notează Reuters.

În acest context, secretarul general al FN, Nicolas Bay, a declarat la canalul de știri iTele că: “Trebuie să restabilim o monedă care este un instrument al economiei noastre”.
   
“Avem un sistem care nu este viabil, care este împotriva intereselor noastre, avem o balanță comercială cu un deficit de zeci de miliarde de euro, ar fi în mod evident în interesul nostru să avem o monedă mai slabă”, a adăugat Bay.

Potrivit acestuia, partidul nu va impune o ieșire bruscă din zona euro și problema va fi supusă unui referendum național.

Într-un comunicat, partidul a declarat că liniile principale ale politicii Frontului Național au fost reafirmate în cadrul reuniunii, inclusiv suveranitatea națională, economică și monetară, adaugă Reuters.

Surse: Reuters & Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new