Franţa îşi va încheia intervenţia din Mali la finele lunii martie

February 6, 2013

Trupele franceze care intervin în Mali au ucis câteva sute de militanţi islamişti a declarat ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

Jean-Yves Le Drian le-a spus jurnaliştilor că intervenţia din Mali se desfăşoară în paramentri planificaţi şi “câteva sute de’ militanți au murit în atacurile aeriene asupra vehiculelor care transportă luptători în timpul luptei cu forțele franceze“, rezultând în “pagube mari asupra grupurilor teroriste jihadiste”.

Deocamdată Franţa a evitat să vorbească şi despre pierderile sale, singurul combatant pierdut fiind un pilot de elicopter – care a murit la începutul intervenţiei pe 11 ianuarie sa.

În acest moment, Franța are în jur de 4.000 de soldaţi pe teren, în Mali, alături de forțele Uniunii Africane, în timp ce se estimează că grupurile islamiste reunesc aproximativ 3000 de luptători. Preşedintele francez Francois Hollande a declarat astăzi că trupele franceze îşi vor încheia misiunea şi se vor retrage cel mai probabil la sfârşitul lunii martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new