Japonia și SUA au decis intensificarea colaborării în domeniul securității cibernetice

February 6, 2014

Înalți oficiali japonezi și americani din domeniul apărării au convenit, la prima întâlnire a grupului de lucru privind cyberdefense/securitatea cibernetică, să intensifice cooperarea dintre cele două țări pentru a face față atacurilor cibernetice. Forțele destinate auto-apărării din Japonia vor trimite personalul să coopereze cu armata SUA pentru a studia și a se instrui împotriva atacurilor cibernetice. Statele Unite vor furniza, de asemenea, Japoniei, date relevante din domeniu.

Potrivit The Japan News, reprezentanți ai apărării din Japonia și SUA, reuniți la Tokyo în cadrul unei ședințe de lucru a Grupului ce vizează lupta împotriva criminalității cibernetice, au decis că este necesară intensificarea cooperării pentru formarea specialiștilor destinați să contracareze atacuri cibernetice din ce în ce mai sofisticate.

Printre formele de cooperare discutate marți, în cadrul acestei prime întâlniri, se numără efectuarea de exerciții comune de combatere a atacurilor cibernetice asupra agențiilor guvernamentale și altor organizații publice, atacuri a căror origine a fost depistată în țări precum China și Coreea de Nord, dar și schimbul de date relevante între cele două părți. Următoarea reuniune de lucru este programată a avea loc în vară și se va desfășura în Statele Unite.

”O sarcină importantă a acestui grup de lucru este de a realiza un upgrade la nivelul de tehnologie și de a îmbunătăți performanțele specialiștilor din Japonia, prin diverse oportunități, cu ajutorul expertizei SUA privind asigurarea securității cibernetice”, a declarat la finalul reuniunii în cadrul unei conferințe de presă Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera.

Onodera a mai precizat că este de așteptat ca discuțiile din cadrul Grupului de lucru cu privire la apărarea împotriva atacurilor cibernetice, să se reflecte în revizuirea orientărilor de cooperare dintre Japonia-SUA în domeniul apărării, cu precădere a celor care reglementează schimbul de informații între Forțele de apărare japoneze și armata SUA.

Mai multe informații privind istoricul cooperării celor două state în cadrul noilor provocări generate de criminalitatea cibernetică puteți afla aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new