Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Național: “Îmi pare rău, eu nu sunt Charlie”

January 11, 2015

“Îmi pare rău, eu nu sunt Charlie”, a declarat sâmbătă fondatorul partidului francez de extremă-dreapta Frontul Naţional, Jean-Marie Le Pen, delimitându-se de sloganul care s-a răspândit de miercuri, după atacul de la redacţia revistei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, relatează AFP.

Jean-Marie Le Pen and his daughter Marine Le Pen

“Astăzi auzi: toţi suntem Charlie, eu sunt Charlie. Ei bine, îmi pare rău, eu nu sunt Charlie. Sunt mişcat de moartea a 12 compatrioţi francezi, dar nu mă voi lupta pentru a apăra spiritul Charlie, care este un spirit anarhisto-troţkist, un dizolvant perfect al moralităţii politice”, a declarat liderul Frontului Național, într-o înregistrare video publicată pe site-ul său.

Fondatorul FN, condus în prezent de fiica sa Marine Le Pen, a amintit că revista Charlie Hebdo era “inamicul FN, cerându-i dizolvarea prin petiţie nu cu mult timp în urmă”.

El a denunţat de asemenea mitingul organizat duminică la Paris în semn de omagiu faţă de victimele atacurilor – la care vor participa toți liderii importanți ai Uniunii Europene – afirmând că este “orchestrat de presă”. În ceea ce priveşte atacurile din ultimele zile soldate cu 17 morţi în Franţa, Le Pen a apreciat că “acest fenomen terorist este legat în primul rând de fenomenul imigraţiei masive”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new