John Kerry: SUA vor fi nevoite să negocieze cu al-Assad până la urmă

March 17, 2015

Bashar al-Assad

Statele Unite vor “fi nevoite să negocieze, până la urmă”, cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, a declarat duminică secretarul de stat american John Kerry, citat de BBC News online.

Războiul este “una dintre cele mai mari tragedii pe care le-am văzut oricare dintre noi”, a declarat şeful diplomaţiei americane cu ocazia marcării a patru ani de la începutul războiului din Siria. El a subliniat că Washingtonul îl îndeamnă pe preşedintele sirian Bashar al-Assad să înceapă noi negocieri, după ce două încercări anterioare au eşuat.

Statele Unite acţionează la o “relansare” a eforturilor în vederea găsirii unei soluţii politice şi să pună capăt războiului, a declarat Kerry într-un interviu acordat din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

Washingtonul cooperează cu opoziţia moderată siriană şi urmăreşte o cale diplomatică, a spus el în acest interviu acordat postului CBS.

“Am purtat discuţii cu un număr de jucători-cheie în această tragedie”, a precizat şeful diplomaţiei americane.

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new