“Joint Sea 2013” – China şi Rusia îşi unesc forţele pentru cel mai mare exerciţiu militar naval

July 3, 2013

În cursul acestei săptămâni China se va alătura Rusiei pentru cea mai mare serie de exerciții navale avute vreodată cu un partener străin, prin aceasta dorind să sublinieze aprofundarea relațiilor dintre foștii rivali din timpul Războiului Rece, împreună cu dorința Beijing pentru legături mai strânse cu militari regionale, informează AP.
Generalul Fang Fenghui, șeful Statului Major General al Armatei de Eliberare a Poporului, a anunţat decizia comună pentru “Joint Sea 2013”  în timpul unei vizite la Moscova, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Gen. Valeri Gherasimov. Cei doi, de asemenea, au anunțat că o nouă rundă de  exerciții comune anti-terorism vor avea loc în regiunea Chelyabinsk din munţii Ural între 27 iulie – 15 august 2013.

China a fost mult timp un client cheie pentru echipamentele şi tehnologia militară produse de Rusia, dar numai în ultimul deceniu armatele cele două puteri au început a lua parte la o serie de exerciții militare comune.

Ministrul chinez al Apărării a declarat că ţara sa va trimite pentru acest exerciţiu 4 distrugătoare, 2 două fregate dotate cu sisteme de rachete ghidate, și o navă de sprijin. ‘Acestă acţiune  marchează implicarea Marinei noastre în cea mai mare reunire de forțe militare pentru un exercițiu comun cu un partener străin’, a spus ministrul chinez.

Exerciţiile şi aplicaţiile militare din cadrul “Joint Sea 2013” încep vineri, 5 iulie 2013  în Marea Japoniei și vor dura până pe 12 iulie. Navele Marinei Chineze au plecat luni din portul Qingdao, unde se află cartierul general al Flotei de Nord a Chinei, şi se vor reuni cu navele destinate exerciţiilor militare comune de către partea rusă lângă Vladivostok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new