Ministrul german de interne consideră necesar un centru de triere a refugiaților în Turcia

August 29, 2015

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, propune Uniunii Europene să aloce fonduri pentru a se construi o „tabără mare de refugiați” în Turcia, mai exact un fel de centru de triere și verificare a identității refugiaților și emigranților, iar acolo ar urma să se decidă cine poate veni în Europa și cine nu.

„Ar putea fi necesar să folosim fonduri europene pentru a construi o tabără mare de refugiaţi (în Turcia), unde să se decidă cine poate veni în Europa”, a susținut Maiziere, citat de jurnaliștii de la Euronews.

Declarația ministrului german de Interne vine pe fondul temerilor că printre zecile de mii de emigranți care iau cu asalt granițele UE fără a-și putea dovedi identitatea cu documente s-ar afla și membri sau simpatizanți ai grupării Statul Islamic.

Ministrul consideră că această abordare va ameliora situația refugiaților, dar va ajuta și autoritățile statelor din sudul Uniunii Europene, confruntate cu un uriaș val migraționist. De asemenea, potrivit ministrului Maiziere, citat și de publicația DW, Germania ar putea primi peste 800.000 de refugiați până la finalul anului 2015, doar în luna iulie fiind depuse 37.500 de cereri de azil. În același timp însă, ministrul german a dorit sa sublinieze că peste 40% din cererile de azil vin din țări precum Kosovo, Albania și Serbia, lucru pe care Maiziere îl consideră ”rușinos” pentru politicile UE.

Înaltul Comisariat al ONU Pentru Refugiați a informat vineri că peste 300.000 de imigranți au venit în Europa de la începutul acestui an trecând Marea Mediterană. Dintre aceștia, 200.000 au ajuns în Grecia și 110.000 în Italia. În același timp, circa 2.500 de imigranți au murit sau au fost dați dispăruți în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new