Nave rusești reperate în Marea Neagră înaintea exercițiilor militare ale NATO

March 8, 2015

Nave de război și avioane rusești au fost reperate în zona Mării Negre unde sunt programate exercițiile militare ale NATO, dar au acționat în conformitate cu normele internaționale, a anunțat duminică un ofițer american, informează agenția DPA.

Black Sea Rotational Force 15.1

Am întâlnit nave rusesti si avioane rusesti. Iar unele dintre aceste avioane chiar au survolat vasele noastre“, a spus comandantul NATO Mario Giancarlo Lauria. “Ei au planurile lor, noi le avem pe ale noastre”, a declarat contraamiralul Brad Williamson, la bordul unui crucișător american staționat în portul bulgăresc de la Marea Neagră Varna, citat de agenția BTA. Statele Unite urmează să ia parte la exerciții luni alături de partenerii lor din NATO Bulgaria, România și Turcia, pe fondul escaladării tensiunilor din cauza crizei ucrainene. Exercițiile militare au fost planificate încă de anul trecut, amintește DPA.

Moscova a numit aceste manevre “jocuri agresive de razboi”; si a anuntat ca armata rusa raspunde prin exersarea unor scenarii de atac asupra navelor aliate.

UPDATE: Exerciţiul Black Sea Rotational Force 15.1, care a început în luna februarie, continuă la Babadag, în perioada 9-13 martie, cu instrucţia tactică, executată de către infanteriştii marini din România şi SUA. Sunt programate exerciţii de patrulare în zona lagunară şi exerciţii tactice ofensive/defensive, pentru apărarea unei localităţi, în cooperare cu elicopterele Puma Naval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new