PPW – Un deceniu de existență

Power&Politics World și-a început existența în urmă cu peste un deceniu (aprilie 2007) ca un mic blog – (https://gabrielaionita.wordpress.com/) – destinat analizei relațiilor internaționale și a impactului acestora în politica externă a statelor, în general, și a României – în special. A fost o vreme de pionierat în domeniu de care îmi amintesc cu plăcere, blogurile de nișă se aflau la început de drum și presa tradițională încă își căuta soluții de adaptare la tehnologia online.

Apoi în iunie 2012 Power&Politics World a devenit primul site online din România specializat strict în analiza de politică externă, geopolitică și strategii de securitate. Aceasta însemnând peste 1500 de articole, din care câteva sute de analize și opinii ale unor reputați specialiști în domeniu din țară și străinătate pe care le puteți accesa în continuare în sectiunea Arhivă. Am cunoscut în toți acești ani mulți oameni minunați, pasionați de cunoaștere, de perfecționare continuă, de înțelegere a resorturilor mai puțin vizibile care animă realitățile pe care le parcurgem. Dintr-o astfel de colaborare a apărut și emisiunea TV ”Conexiuni Geostrategice” pe care o veți putea găsi mai ușor pe noul site. Tuturor colaboratorilor și interlocutorilor din cele câteva zeci de interviuri, majoritatea cu personalități politice și experți de top din țară și – cei mai mulți – din străinătate, le mulțumesc pentru implicare și suport.

De asemenea, mulțumiri și tuturor celor aproape 250.000 de cititori care au pășit în lumea PPW în acești 10 ani de existență, și îmi exprim speranța că măcar o parte dintre ei ne vor rămâne alături în continuare. Din motive tehnice și nu doar, se impunea o schimbare de design. Am făcut-o și mergem mai departe, cu aceeași determinare și abordări lucide, realiste, cum v-am obișnuit. Toate cele bune vă doresc ! Și nouă, și vouă !

Gabriela Ioniță, redactor șef al ”Power&Politics World”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *