Vine ceva nebunesc? Nu. Vine Nebunia însăși!

Suntem în anticamera crizei, chiar dacă mulţi spun că suntem în plină criză. În primăvară vă vorbeam despre iminenţa crizei. Atunci fusese primul semnal. Acum, cu scăderile generalizate de pe burse, îl avem pe cel de-al doilea. Destul de ferm şi apăsat. Criza însă nu a început. Mai e nevoie de un semnal. Doar unul.

Poate mă veţi întreba de ce e nevoie de trei semnale. Unora le voi spune că e o coincidenţă, altora că aşa e statutat din punct de vedere ritualic, iar celor nemulţumiţi de explicaţiile anterioare le voi aduce în atenţie natura umană care, întotdeauna, ne face neatenţi până când se dovedeşte că e prea târziu.

Cel de-al treilea eveniment trebuie să fie unul grandios. O mega-bancă prăbuşindu-se(să fie Deutsche Bank sau „ultraeficienta” Goldman?) care, în nebunia exploziei, va atrage după sine, claie peste grămadă, instituţii financiare şi hălci ale economiei mondiale. Sau poate fi o lovitură militară fulgerătoare în inima imperiului, devenind astfel vizibil tuturor faptul că „regele e gol”. Ce înseamnă că regele e gol? E simplu, întreaga sa urzeală e o iluzie, toată magia o şarlatanie de bâlci şi astfel, absolut toate construcţiile făcute pe falsele sale fundaţii devin forme fără susţinere, căzând haotic în bătaia vântului.

Noua criză e una radicală. În fapt, nu e o criză ci e manifestarea vizibilă a fostei crize care n-a încetat până acum. E nebunia întruchipată care ne va reaminti că nu există societate a laptelui şi a mierii.

Intrăm într-o criză adâncă. Criza economică e doar o consecinţă a crizei morale prin care trece lumea. Mergem acum într-o aşa numită „perioadă murdară” a istoriei. Eram de mult în ea, dar acum o vom percepe la modul extrem.

Tot ceea ce v-aţi imaginat despre libertate e fals. Tot ceea ce credeaţi, în naivitatea voastră, despre dreptate, onoare, etică s.a.m.d. se vor dovedi doar simple cuvinte sforăitoare, fără nicio noimă. Urmează ultima etapă a jihadului împotriva omului.

Pregătiţi-vă pentru o manifestare plenară a tiraniei şi controlului. Cei care-aţi trăit în comunism puteţi avea o imagine cât de cât limpede. Dublaţi însă nebunia de atunci cu capacităţile tehnologice actuale şi veţi avea o imagine exactă a tiraniei care urmează.

Oricine este sau va deveni o ţintă. Cei aflaţi în mijlocul nebuniei, adică în marile aglomerări urbane, o vor simţi primii. Ceilalţi nu vor scăpa nici ei, dar probabil tirania asupra lor se va declanşa mult mai târziu.

Nu scriu pentru a vă speria şi nici pentru a-mi sublima vreun complex. O fac strict pentru a vă pune în gardă. Ceea ce urmează nu e nebunesc, ci e nebunia însăşi. Pregătiţi-vă pentru ce e mai rău!

Dan Diaconu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *