Un secol de la revoluția bolșevica

Emanuel-Bogdan Bobic

Azi comemoram (e adevărat că unii aniversează!! ) 100 de ani de la Revolutia din 7 noiembrie din Rusia. Sunt câteva amendamente de făcut pentru cei mai puțin cunoscători ai meandrelor istoriei:

– revoluția asta nu a avut loc pe data de 7 noiembrie ci pe 25 octombrie, confuzia fiind cauzată de faptul ca pe vremea aceea rușii foloseau calendarul iulian.

– nu a fost o revoluție ci o lovitură de stat țeapăna, executată de o bandă de comuniști interlopi, sprijiniți logistic de către armata imperială germană. Însuși șeful bandei, Vladimir Ilici Ulianov, aka Lenin, a fost adus in Rusia într-un tren blindat al armatei germane. Nemții sperau că astfel vor scoate Rusia din război. Ceea ce au și reușit de altfel, comuniștii ruși semnând una dintre cele mai rușinoase si absurde tratate de pace din istorie, tratatul de la Brest – Litovsk. In urma tratatului, pe lângă uriașe despăgubiri de război, Rusia pierdea întinse teritorii, Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, și Polonia, devenite ulterior țări independente, precum şi Basarabia (ce apoi s-a unit cu România), apoi și alte districte ale imperiului cedate Turciei, etc.
– pe ansamblu, inițierea si sprijinirea de către Germania a acestei lovituri de stat, aka Revoluția din 7 noiembrie, este unul dintre cele mai mari autogoluri din istorie, ducând la apariția celui mai sângeros regim din istoria modernă, regimul comunist. Rusia Sovietica, ulterior URSS, a pus grabnic în practică ideile lui Marx, Engels si Lenin, apoi a exportat cu forța ideologia aceasta criminală, consecința finală a întregii povești fiind uciderea și torturarea in numele marxismului a peste o sută de milioane de oameni, de toate rasele, pe întregul glob pământesc.
– o consolare (dacă poate fi numită așa) există totuși. Ca în orice bandă mafiota, după moartea lui Lenin, noul boss al clanului, Iosif Visiarionovici Dugajvili, aka Stalin, a purces grabnic la executarea posibililor rivali si contestatari. Erau oameni duri. Pe Leib Bronstein, aka Leon Trotsky, de pildă l-au hăituit până în Mexic și l-au omorât cu un cuțit de spart gheața. In cap i l-au înfipt! Dar în general, pe cei mai mulți i-a împușcat. După torturarea lor ritualica, firește.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *