Congresul US ar putea aproba o parte din banii pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

Administrația de la Casa Albă are șanse să ajungă la un acord cu Congresul US privind finanțarea zidului anti-migratie de la frontiera cu Mexicul.

Liderii liderilor democrați și republicani din Congresul Statelor Unite se apropie de un acord care ar împiedica o altă închidere, oferindu-i președintelui Donald Trump niște bani pe care și-a cerut să construiască un zid la granița cu Mexicul.
Republicanii speră că acordul ar oferi aproximativ 2 miliarde de dolari, a declarat The Washington Post vineri, citând doi oameni familiarizați cu discuțiile.

Potrivit surselor de la Casa Albă, acordul bipartizan va oferi în cele din urmă lui Trump o parte dintre banii (mai puțin totuși din cele 5,2 miliarde necesare) pe care îi ceruse pentru bariera controversată, pentru a evita încă o oprire a guvernului federal.


Trump a închis guvernul în 22 decembrie 2018, după ce democrații au refuzat să includă suma de 5,7 miliarde de dolari solicitate pentru proiect în bugetul pentru anul 2019.
Situația a durat 35 de zile și a costat economia SUA în jurul valorii de 11 miliarde de dolari, înainte ca cele două părți să fi convenit la sfârșitul lunii ianuarie să închidă temporar timp de trei săptămâni pe măsură ce negocierile au continuat.
Trump a precizat că va închide agențiile federale din nou dacă democrații refuză să-i dea banii. Rămâne de văzut dacă președintele Trump va accepta termenii înțelegerii propuse de Congres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *