Venezuela: Ambasadorul german declarat «persona non grata»

Administraţia Nicolas Maduro a decis expulzarea ambasadorului Germaniei, Daniel Martin Kriener, din cauza ingerinţelor în afacerile interne, după ce diplomatul german l-a întâmpinat la revenirea în Venezuela, alături de colegi europeni, inclusiv din România, pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, notează Mediafax.

Venezuela anunţă public decizia de a-l declara «persona non grata» pe ambasadorul Germaniei, Daniel Martín Kriener, din cauza ingerinţelor recurente în afacerile interne ale ţării, prin încălcarea flagrantă a normelor care guvernează relaţiile internaţionale”, anunţă Ministerul de Externe de la Caracas, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

“Venezuela consideră inacceptabil ca un reprezentant diplomatic străin să exercite pe teritoriul său un rol public mai adecvat unui lider politic, prin alinierea clară cu agenda de conspiraţie a segmentelor extremiste ale opoziţiei venezuelane”, precizează instituţia.

Daniel Martin Kriener s-a numărat printre diplomaţii occidentali care l-au aşteptat la aeroport pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, la revenirea în Venezuela.

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar, a revenit luni după-amiază în Venezuela, unde a fost aşteptat în incinta aeroportului de diplomaţi din Germania, Olanda, Statele Unite, Chile, Franţa şi România, afirmă surse citate de site-urile de ştiri ElTiempo.com şi LaPrensaGrafica.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *