Fondul Monetar ne inspectează economia. Vrea să ne mai dea niște bani?

O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se află la București în perioada 27 mai – 7 iunie 2019.

“Luni, o echipa FMI, condusa de Jaewoo Lee, a inceput o vizita de doua saptamani la Bucuresti, pentru a realiza evaluarea anuala a economiei romanesti, cunoscuta sub denumirea Consultare pe Articolul IV.” Echipa va discuta cu autorităţile române evoluțiile si politicile economice, anunţă biroul FMI din România.

Vor avea loc întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Banca Națională a României (BNR) și alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor neguvernamentale” a declarat reprezentantul rezident al FMI în România si Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă instituția financiară evaluează anual evoluția economiei românești, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Consultările constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre FMI. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situației financiare și economice la nivel național și formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare ale BNR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *