PKK în vizorul forțelor militare turcești după atacul de la Erbil

Turcia a lansat joi “cea mai extinsă” operaţiune aeriană împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Irak, ca ripostă la atacul de miercuri din Erbil, soldat cu moartea unui viceconsul turc, a anunţat ministrul apărării de la Ankara Hulusi Akar, transmite vineri AFP.

„Urmare atacului crud de la Erbil, am lansat cea mai extinsă operaţiune aeriană a noastră din Qandil (zona muntoasă din nordul Irakului) şi am aplicat o lovitură dură PKK”, a transmis ministrul turc.

Turcia a deplâns moartea diplomatului său ucis miercuri de un bărbat care 
a pătruns înarmat într-un restaurant dintr-un cartier popular al capitalei regiunii irakiene Kurdistan, Erbil, şi a deschis focul. În urma atacului, au fost uciși viceconsulul turc și doi civili irakieni.

Turcia desfăşoară din luna mai o operaţiune militară împotriva PKK din regiunea irakiană a Kurdistanului, în special la Qandil şi Sinjar, unde gruparea dispune de baze, potrivit Agerpres.

În cadrul operaţiunii lansate joi, armata turcă a distrus adăposturi, refugii şi grote aparţinând PKK, conform ministrului turc al apărării, care a promis că „lupta împotriva terorismului va fi continuată cu o hotărâre în creştere, până când ultimul terorist va fi neutralizat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *