Patetisme ratate pe agenda publică

Dan Stoica

Cu cât citesc mai mult presa anglo-saxonă cu atât constat că există o categorie profesională mai tâmpită decât politicienii: jurnaliștii.
Și unii și alții fac gălăgie, sunt patetici și foarte siguri de ei. Și scriu sau semnează fără să gândească (îmi pare că secolul vitezei e și secolul tâmpirii accelerate!!).

Unul a publicat acum câteva ore ditamai editorialul în care afirmă că procedura de demitere a lui Donald Trump din postul de președinte (impeachment) a fost inițiată pe baza unui zvon pornit de la un telefon dintre acesta și președintele unei țări Euroasiatice*.

În afară faptului, universal cunoscut, că ignoranța geografică e unul din punctele tari ale publicului american (Ucraina nu are nici un centimetru pătrat de teritoriu în Asia și nici nu e membră a Uniunii euroasiatice), zvonul la care se referea onorabilul editorialist Matthew Walter era ceva ce Trump a recunoscut cu gura lui. (am ascultat și eu înregistrarea în care acesta recunoștea cuvânt cu cuvânt tot de ce era acuzat, cu singura excepție că el nu vedea asta ca o greșeală)

Deci să nu ne mai mirăm de vremuri, progresul e nu numai tehnologic, ci și în cantitatea de prostie care circulă prin lume ca apucată de strechie.

O altă dezamăgire a fost și Gretta Thunberg, adolescenta suedeză care și-a interpretat atât de patetic și în falset discursul de la tribuna Națiunilor Unite încât a transformat tot adevărul din cuvinte într-o parodie. Nu cred în fete mici și curajoase care citesc discursuri scrise de alții.

Pentru conformitate: a.) fragmentul din presa britanică – „On Tuesday evening Nancy Pelosi made one of the most colossal blunders in the modern history of American electoral politics. Rejecting the accumulated wisdom of a long and successful career in the House of Representatives, she set aside her own instincts and announced the beginning of formal impeachment proceedings against President Trump on the basis of a third-hand rumor about a phone call with the president of a Eurasian republic.
b.)
Speech-ul Gretei Thunberg la ONU se află peste tot în internet. Ăla cu „How dare you” – cum îndrăzniți? Chiar așa, cum ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *