Începe un nou an universitar

Adrian Severin

Astăzi începe anul universitar 2019-2020.

Festivismul este în ascensiune.

Calitatea învățământului în descreștere.

Ceremonii de vicleim umplu țara, veselia lor forțată voind, parcă, să ne facă a uita că dansăm pe un vulcan și dormim pe un morman de gunoi.

Avem tot mai multe universități răspândite prin toate cătunele, care sunt doar tiparnițe de diplome fără acoperire în cunoștințe. Avem tot mai mulți profesori pentru care acest titlu este doar un blazon utilizat în atragerea clientelei, impresionarea naivilor sau ocuparea unei poziții în ierarhia socială deasupra celei la care le-ar da acces meritele. Avem tot mai mulți doctori ale căror principală “performanță științifică” este plagiatul.

Avem tot mai mulți ofițeri ai serviciilor secrete sub acoperire de cadre didactice și tot mai multe instituții de învățământ capturate de serviciile de informații, acționând ca agenți de recrutare și influență ai acestora. Avem tot mai mulți studenți pentru care titlul profesional tipărit pe o foaie de hârtie prin favoritism este mult mai important decât sunt cunoștințele profesionale dobândite prin efort. Avem tot mai mulți absolvenți care nu au nici o șansă să concureze cu succes pe piața mondială a muncii.

Fără o reformă drastică a educației, națiunea română nu are nici cea mai mică șansă de a ieși din marasmul istoric în care se zbate. Shakespeare spunea: “cunoașterea este o aripă cu care zburăm spre cer”. Fără ea ne prăbușim în genunile istoriei. Ceea ce i se întâmplă în prezent României.

Mult succes în noul an universitar!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *