Comisia Europeană – atenționare privind deciziile Iranului vizând acordul nuclear

Decizia Iranului de a a reduce angajamentele ce decurg din acordul nuclear semnat în 2015 reprezintă un motiv de îngrijorare, a transmis marți Comisia Europeană, relatează site-ul agenției Reuters.

Suntem îngrijorați în legătură cu anunțul făcut astăzi de președintele Hassan Rouhani, privind reducerea angajamentelor respectate de Iran și care decurg din acordul nuclear”a informat o purtătoare de cuvânt.

Cerem Iranului să inverseze toate activitățile care nu sunt în conformitate cu angajamentele asumate prin semnarea acordului nuclear”, a adăugat aceasta.

Franța a cerut marți Iranului să se răzgândească în ceea ce privește decizia de a reduce angajamentule asumate prin acordul nuclear semnat în 2015, în contextul în care Hassan Rouhani a anunțat că Teheranul va introduce o nouă măsură în acest sens, relatează site-ul agenției Reuters.

Ulterior, a venit și reacția SUA. Decizia Iranului reprezintă “un pas în direcția greșită”, a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, relatează site-ul agenției Reuters.

“Susținem Agenția Internațională pentru Energie Atomică în monitorizarea sa independentă asupra Iranului și verificăm rapoartele sale privind dezvoltarea situației”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *