Declarație șoc a președintelui Macron: “NATO este în moarte cerebrală”

Ţările europene nu se mai pot baza pe Statele Unite în materie de apărare (n.red. USA fiind liderul de facto al NATO) deoarece Alianţa Nord-Atlantică este în “moarte cerebrală” afirmă, într-un interviu acordat publicaţiei The Economist, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

“Ceea ce experimentăm în prezent este moartea cerebrală a NATO” a declarat Emmanuel Macron în interviul acordat revistei The Economist.

Europa este “pe marginea unei prăpastii” şi trebuie să înceapă să gândească strategic ca putere geopolitică; “altfel, riscăm să nu mai avem controlul asupra propriului destin”, a precizat preşedintele Franţei.

Așa cum era de așteptat, declaraţia liderului francez a învolburat și mai rău apele în cadrul Alianței, după tensiunile deja existente în urma reuniunii recente a miniştrilor Apărării din ţările membre ale NATO.

Strategia președintelui Macron de edificare a unei apărări comune europene independente de NATO pare a fi una ce vizează destrămarea Alianței și abia apoi crearea unei alternative europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *