Programul electoral al lui Boris Johnson – Brexit și limitarea efectelor austerității

Premierul conservator Boris Johnson şi-a dezvăluit duminică planurile în cazul unei victorii în alegerile legislative anticipate ce vor avea loc pe 12 decembrie 2019: să realizeze mai întâi Brexitul, iar apoi să dea pagina austerităţii, relatează AFP.

Pentru Boris Johnson, acest alegeri – al treilea scrutin în patru ani – sunt singurul mijloc de a scoate Regatul Unit din impasul Brexitului, care împarte ţara de când aproape 52% dintre britanicii care s-au prezentat la urne s-au pronunţat în favoarea acestuia în referendumul de la 23 iunie 2016.

Să realizăm Brexitul şi apoi putem să ne concentrăm asupra priorităţilor britanicilor” a subliniat Boris Johnson, aclamat de către susţinătorii săi, care au scandat “Boris! Boris!” la sosirea sa într-o sală de conferinţe la Telford, în West Midlands, în centrul Angliei.

Liderul conservator le promite alegătorilor să facă din Regatul Unit ”cel mai bun loc pe pământ”, cu ”străzile cele mai sigure” şi un ”aer mai sigur”, facă îi dau o majoritate şi îl îndepărtează pe rivalul său Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principalul partid din opoziţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *