Alegeri în Marea Britanie. Boris Johnson: “Avem un mandat puternic pentru Brexit.”

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat că guvernul său care a câştigat un nou mandat puternic pentru a finaliza Brexit-ul, iar lucrurile par să meargă în direcţia cea bună în urma rezultatului votului anunţat de exit-polluri, potrivit Reuters.

„În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură naţiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul şi nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această ţară şi de a o duce mai departe”, a declarat Johnson după câştigarea circumscripţiei sale din Uxbridge, Londra.

„Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, şansa de a respecta voinţa democratică a poporului britanic, de a schimba această ţară în bine şi de a declanşa potenţialul întregului popor din această ţară” a adăugat Johnson.

„Asta vom face acum şi dacă avem norocul să fim returnaţi, deoarece sondajul de ieşire pare să sugereze, atunci lucrul va începe … astăzi” a continuat acesta.

De asemenea, Johnson a declarat că lucrurile par să meargă în direcţia cea bună la sosirea la sediul său de campanie din vestul Londrei, Uxbridge, pentru a auzi rezultatul votului, a transmis un reporter ITV.

Premierul britanic a scris într-un mesaj pe Twitter că „Trăim în cea mai mare democraţie din lume” şi le-a mulţumit celor care au votat.

Acesta a venit însoţit de iubita sa, Carrie Symonds. Partidul Conservator condus de Boris Johnson este în curs de a obţine o victorie răsunătoare în alegerile de joi din Marea Britanie, potrivit sondajelor de ieşire de la urne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *