Ex-presedintele Pakistanului, Pervez Musharraf, a fost condamnat la moarte în contumacie

Un tribunal special din Pakistan l-a condamnat la moarte în contumacie, adică în absență, pe fostul președinte Pervez Musharraf, aflat la putere între 1999 și 2008, pentru infracțiunile de înaltă trădare și subminarea Constituției țării.

Tribunalul special format din trei judecători a pronunțat, marți, sentința in procesul deschis împotriva lui Musharraf în urmă cu șapte ani, relatează agențiile dpa, Reuters și AFP.

“Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituției Pakistanului” a declarat oficialul guvernamental Salman Nadeem.

Supporters of Pakistan’s former military ruler Pervez Musharraf / Karachi on April 27, 2014. /AFP

Musharraf a fost acuzat și judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgenţă în 2007, când a suspendat Constituția și i-a încarcerat pe judecătorii Curții Supreme care nu au acceptat decizia.

Pervez Musharraf, care trăiește în exil în Dubai, l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă și a obținut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

Pakistanul a fost condus de generali aproape jumătate din istoria sa după obținerea independenței de Marea Britanie în 1947, iar acesta este primul verdict pronunțat împotriva unui reprezentant al conducerii militare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *