UE pregătește reglementări antitrust pentru metavers

Pentru comisarul Margrethe Vestager acum este momentul să analizeze mai aprofundat piețele care vor apărea în toate metaversele, precum și eventualele abuzuri de putere care ar putea rezulta din acestea.

Apariția și dezvoltarea așa-numitului „metavers” reprezintă o provocarea pentru autoritățile de reglementare în domeniul antitrust. Comisarul european Margrethe Vestager consideră că UE trebuie să înceapă rapid reglementarea noilor spații digitale.

Monitorizarea practicilor anticoncurențaile din spațiile digitale este complicată și necesită instrumente noi și sofisticate, inclusiv softuri dedicate, ceea ce necesită timp și eforturi imense.

De cealaltă parte, Nick Clegg, vicepreședintele Meta pentru afaceri globale, declara anul trecut că progresul tehnologic nu poate aștepta ritmul lent al reglementărilor.

„Metaversul va aduce cu sine noi piețe și o serie de afaceri diferite. Va exista o piață în care cineva ar putea avea o poziție dominantă”, a declarat Vestager într-un interviu exclusiv pentru Politico Europe și preluat de Digi24.

Metaversul a devenit sinonim cu planurile mărețe ale companiei Meta (fostul Facebook – n. red.) de a crea spații virtuale comune, permițând utilizatorilor să interacționeze, să lucreze, să se joace și să consume într-un mediu digital captivant, care copiază multe dintre obiceiurile noastre din lumea reală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *