Japonia denunță amenințările Rusiei la adresa sa

Japonia condamnă amenințările Rusiei că va veni cu contramăsuri ca răspuns la sancțiunile impuse Moscovei de către Tokyo. “Orice contramăsuri rusești împotriva Japoniei ar fi inacceptabile”, a declarat secretarul șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno.

Declarațiile lui Matsuno au venit după ce, în urmă cu o zi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că Moscova ia în considerare contramăsuri împotriva Tokyo, care a impus Rusiei o serie de sancțiuni pentru invadarea Ucrainei.  

Japonia s-a alăturat ţărilor occidentale în ultimele săptămâni impunând sancţiuni economice Moscovei pentru ofensiva sa din Ucraina, lansată la 24 februarie. Japonia a luat măsuri pentru a revoca statutul comercial al Rusiei de “națiune cea mai favorizată”, a declarat PM Kishida săptămâna trecută. 

Rusia a anunțat la sfârșitul lunii martie că renunță la discuțiile cu Japonia pentru semnarea unui tratat de pace oficial, Moscova fiind deranjată de faptul că guvernul nipon s-a alăturat sancțiunilor occidentale impuse Rusiei pentru invazia din Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *