Noul concept NATO „Smart Defence”, discutat la Bucureşti

October 31, 2012

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti găzduieşte astăzi seminarul „Smart Defence and Defence Investment”, organizat de Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” în colaborare cu Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Centrul de Analiză şi Studii de Securitate.
Scopul manifestării este de a aduce clarificările conceptuale necesare instituţiilor publice cu responsabilităţi atât în domeniul securităţii naţionale, cât şi în cel de industrie de apărare, transmiţând un semnal pozitiv şi coerent cu privire la capacităţile instituţiilor publice din România de a gestiona aceste procese.
La eveniment participă oficiali de rang înalt ai NATO şi UE, factori de decizie din cadrul principalelor structuri guvernamentale, politico-militare, dar şi companii cu îndelungată tradiţie de parteneriat în domeniul industriei de apărare.
Conceptul Smart Defence (adoptat în cadrul Summit-ului NATO de la Chicago, mai 2012) reprezintă o viziune inovativă pe care NATO doreşte să o implementeze la nivelul tuturor statelor Alianţei, este un nou mod de a gândi strategic pentru a dobândi, dezvolta şi menţine capabilităţile militare, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse.
Într-un mediu economic fluid şi dinamic, reechilibrarea cheltuielilor pentru apărare între naţiunile europene şi SUA constituie o necesitate, iar Smart Defence este răspunsul NATO pentru îndeplinirea acestor cerinţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new