ONU a adoptat o rezoluție privind tăierea surselor de finanțare ale jihadiștilor

December 17, 2015

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat joi, cu unanimitate, o rezoluție care vizează tăierea surselor de finanțare ale jihadiștilor, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Pentru prima dată, în vederea adoptării rezoluției la New York s-au deplasat miniștrii de finanțe ai celor 15 state din Consiliul de Securitate.

Rezoluția respectivă, un text tehnic de 28 de pagini elaborat în comun de SUA și Rusia, vizează direct gruparea Statul Islamic.

Documentul cere țărilor ‘să acționeze într-o manieră energică și decisivă pentru a tăia fondurile și alte resurse economice’ ale Statului Islamic, printre care contrabanda cu produse petroliere și cu artefacte, și pentru a sancționa ‘într-o manieră mai activă’ sprijinul financiar acordat SI.

Țările sunt invitate ca legislațiile lor naționale să considere finanțarea terorismului drept ‘o crimă gravă’, chiar și în absența oricărei legături cu un act terorist precis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new