Palestina – ”Condiţiile de negociere cu israelienii trebuie schimbate radical” susține un lider al OEP

April 3, 2014

Decizia Israelului de a renunţa la planul de eliberare a ultimului grup de prizonieri arată că “toate condiţiile viitoarelor negocieri trebuie schimbate radical”, a declarat joi pentru AFP un lider al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Yasser Abed Rabbo.

“Suntem surprinşi de decizia israeliană privind anularea eliberării prizonierilor (închişi) înainte de Acordurile de la Oslo din 1993. Israelul are obiceiul de a se sustrage de la acordurile şi înţelegerile pe care le-a semnat”, a afirmat Abed Rabbo, secretarul general al Comitetului Executiv al OEP, citat de Mediafax.

“Tocmai din acest motiv toate condiţiile viitoarelor negocieri trebuie schimbate radical”, a apreciat el, denunţând o “politică constantă de şantaj şi presiuni”.

“Israelul vrea negocieri lipsite de seriozitate şi fără bază pentru a câştiga timp în scopul de a-şi spori şi extinde (procesul de) colonizare”, a acuzat liderul palestinian. Potrivit şefului delegaţiei israeliene de negociatori, Tzipi Livni, Autoritatea Palestiniană a fost informată că Guvernul israelian refuză să onoreze angajamentul de eliberare a 26 de prizonieri palestinieni.

Decizia a fost luată după ce Autoritatea Palestiniană a decis să adere la 15 acorduri şi tratate internaţionale, o abordare contestată de Israel.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new