Parlamentul Ucrainei a ratificat acordul de asociere cu UE

September 16, 2014

Parlamentul ucrainean a ratificat astăzi acordul istoric de asociere cu Uniunea Europeana, concretizând astfel intenția clară de distanțare a acestei foste republici sovietice de Moscova. Parlamentul European a ratificat în același timp acordul de asociere între Uniunea Europeană și Ucraina.

Acordul, al cărui vot a fost calificat drept ‘istoric’ de președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a obținut 535 de voturi pentru, 127 împotrivă și 35 de abțineri. După vot, parlamentarii au intonat imnul național al Ucrainei, după care președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat acordul, în aplauzele deputaților.

Parlamentul ucrainean se afla în legătură video directă cu Strasbourgul, unde europarlamentarii au ratificat la rândul lor Acordul de asociere.

Acordul de asociere, format din partea politică și din cea economică (de liber schimb), rămâne, cu toate acestea, puternic simbolic în acest stadiu, în condițiile în care UE a anunțat o amânare a intrării în vigoare a acordului de liber schimb până la sfârșitul lui 2015, pentru a permite discuții cu Rusia, care se opune acestei părți a acordului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new