Politicienii vremelnici si natiunea perena

December 1, 2017

1 Decembrie. Ziua naţională a României. E ziua în care poporul acesta, participând (de la faţa locului sau de acasă, de oriunde din lume) la paradele armelor şi serviciilor întrunite, precum şi la celelalte manifestări desfăşurate cu ocazia zilei de 1 decembrie, îşi priveşte propria imagine în oglindă. Alături de sănătate şi învăţământ, alte două mari “armate”, acesta este Statul. Acesta este Poporul român.

Dacă aţi fost mândri de ce-aţi văzut, aţi fost mândri de voi, pentru că voi l-aţi creat şi voi îl susţineţi în fiecare zi, prin muncă, prin efort susţinut, onestitate, civism.
Politicienii, parte au lipsit, parte n-au contat, nu i-a privit nimeni. Ei sunt vremelnici.

Noi, ceilalţi, împlinim împreună astăzi 99 de ani, iar conştiinţa de sine s-a simţit fie şi din faptul că în timp ce ei plecau grăbiţi, oamenii obişnuiţi au rămas nemişcaţi minute bune după încheierea paradei.
La mulţi ani!

PS: Felicitări colegilor care au participat la paradă şi celor care au asigurat buna desfăşurare pe o vreme câinească, începând cu ora şase dimineaţa şi, probabil, mult după lăsarea întunericului. Am ajuns să-i mulţumesc lui Dumnezeu si celor mai tineri care mi-au luat locul, pentru faptul că-s mai “puriu”, aşa, dar inca “viu”, şi-am scăpat “doar” cu o consemnare de 48 de ore în serviciul de permanenţă la domiciliu. 🙂

Septimiu Pan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new