Rusia: Consiliul de Securitate a discutat despre siguranța aviatică deasupra Mării Baltice

July 5, 2016

Consiliul de Securitate al Rusiei, prezidat de șeful statului, Vladimir Putin, a luat în discuție marți siguranța aviatică deasupra Mării Baltice, zonă unde au avut loc o serie de întâlniri potențial periculoase între avioane militare rusești și aparate ale Alianței Nord-Atlantice, a informat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters.

În cadrul reuniunii au fost discutate modalități de construire a încrederii între forțele aeriene ale NATO și cele ale Rusiei care operează în zonă, a indicat Peskov, într-un briefing de presă.

Consiliul NATO-Rusia se va întruni după reuniunea liderilor din țările membre ale Alianței Nord_Atlantice de la Varșovia, informație confirmată atât de Kremlin cât și de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Consiliul NATO – Rusia s-ar putea întruni la 13 iulie pentru a aborda, între altele, măsuri de securitate aeriană deasupra Mării Baltice, menționează Reuters.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new