România – Șefii Serviciilor de Combatere a Crimei Organizate din S-E Europei se reunesc la Iași

June 19, 2013

Cea de-a 10-a ediție a Conferinţei anuale a şefilor din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Sud-Estul Europei are loc în perioada 19-21 iunie 2013 la Iași. Lucrările reuniunii sunt centrate pe tema “Legăturile dintre grupările de criminalitate organizată care acţionează transnaţional şi alte tipuri de ameninţări”. Mai exact, reprezentanții structurilor de combatere a criminalităţii organizate din cele 22 de state prezente la eveniment vor discuta despre traficul de persoane, droguri, arme, infracțiunile cibernetice şi posibile ameninţări de tip terorist.
Şefii Poliţiei Române au făcut public doar faptul că la Iaşi sunt prezenţi specialişti în criminalitate organizată și din cadrul Scotland Yard, FBI, CIA sau DEA şi din ţări precum Suedia, Japonia sau Bulgaria, presa neavând acces la lucrările conferinței din necesitatea de a proteja identitatea participanților.
“Am ales şi am nominalizat Iaşii ca loc de desfăşurare a acestei reuniuni încă de anul trecut, din mai multe motive. Pe de o parte, în semn de apreciere pentru rezultatele obţinute de colegii mei, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean în menţinerea sub control a infracţionalităţii. Sunt lucruri bune şi chiar foarte bune făcute aici. Pe de altă parte, este o ocazie pentru cei peste 100 de participanţi să vadă şi această parte a ţării”, a declarat chestor-şef Petru Tobă, şeful Poliţiei Române, citat de adevărul.ro.
Prioritățile Uniunii Europene în lupta împotriva criminalității organizate au fost stabilite în cadrul Programului Stockholm și a Strategiei de Securitate Internă la care România este parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new