Șeful Pentagonului, Chuck Hagel a demisionat

November 24, 2014

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, şi-a dat astăzi demisia, relatează New York Times. Anunţul oficial a fost făcut în jurul orei 18.00 de preşedintele Barack Obama.

President Obama embraces Defense Secretary Chuck Hagel after announcing Hagels resignation(Larry Downing_Reuters)

Potrivit postului de televiziune CNN, demisia vine în contextul în care liderul de la Casa Albă, Barack Obama, a fost nemulţumit de modul în care Hagel a gestionat lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic.

Jurnaliștii de la NY Times scriu că liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut lui Hagel să-şi prezinte demisia vineri, după discuţii intense. Jurnaliştii de la New York Times comentează că şeful Pentagonului e prima victimă din administraţia de la Washington după ce democraţii au pierdut controlul în Senat, în urma alegerilor parţiale din 4 noiembrie.

Potrivit BBC, Chuck Hagel, în vârstă de 68 de ani, era singurul republican din echipa de securitate a preşedintelui Obama, iar înlăturarea sa confirmă că Statele Unite îşi vor schimba abordarea pe plan extern şi în lupta împotriva jihadiştilor din Statul islamic. Secretar al apărării din februarie 2013, Hagel s-a ocupat, printre altele, de retragerea trupelor americane din Afganistan.

‘Un succesor va fi numit în scurt timp, însă Hagel va rămâne în funcția de ministru al apărării până când înlocuirea sa va fi confirmată de Senatul american’, a afirmat o sursă de la Casa Albă. Michelle Flournoy, fost secretar adjunct al apărării, figurează în rândul potențialilor succesori menționați de cotidianul New York Times. Jack Reed, senator democrat din Rhode Island și fost membru al unei unități de elită de parașutiști, și Ashton Carter, fost secretar adjunct al apărării, sunt și ei menționați ca potențiali înlocuitori ai lui Hagel.

President Obama announces Defense Secretary Chuck Hagel’s resignation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new