Snowden se va întâlni cu reprezentanţii organizaţiilor pentru drepturile omului

July 12, 2013

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane, Edward Snowden, blocat într-un aeroport din Moscova, a cerut să se întâlnească, vineri, cu avocaţi şi apărători ai drepturilor omului şi va face o declaraţie, au anunţat mai multe surse.

Agenţia Interfax, citând o sursă de la aeroportul Sheremetyevo, a anunţat că Edward Snowden, care se află din data de 23 iunie în zona de tranzit a aeroportului menţionat, a cerut să se întâlnească, în special, cu reprezentaţi ai Amnesty International, Transparency International, Human Rights Watch, biroului ONU la Moscova, cu delegatul rus pentru Drepturile Omului Vladimir Lukin, dar şi cu mai mulţi avocaţi. Întâlnirea este preconizată a avea loc astăzi de la ora 17 (Moscow time). Potrivit Mediafax, mai mulţi reprezentanţi ai acestor organizaţii au confirmat că vor merge la întâlnirea cu Snowden.

Snowden a depus mai multe cereri de azil politic, dintre care Venezuela s-a oferit să îl primească pe teritoriul său, la fel ca Nicaragua şi Bolivia, dar până în prezent nu a apărut niciun semn de plecare a americanului către una dintre aceste ţări. În schimb, Franţa şi Italia au anunţat că nu îl vor primi, alăturându-se astfel Germaniei, Braziliei, Norvegiei, Indiei, Poloniei, Islandei, Austriei, Finlandei, Olandei şi Spaniei care au exclus posibilitatea de a-i oferi protecţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new