SUA au lansat primul atac aerian în Siria de la o bază din sudul Turciei (CNN)

August 5, 2015

Statele Unite ale Americii au lansat primul atac aerian în nordul Siriei de la o bază din sudul Turciei, a informat miercuri CNN, citând doi oficiali americani din domeniul apărării, relatează Reuters.

Turcia a aprobat recent folosirea bazelor sale aeriene de către SUA și de către avioanele coaliției în lupta împotriva Statului Islamic, fiind o schimbare majoră în politica sa după ani de reticență în adoptarea unui rol important împotriva luptătorilor islamiști în nordul Siriei.

Turcia și SUA acționează în prezent pentru a furniza acoperire aeriană unui grup de rebeli sirieni antrenați de SUA și împreună acționează pentru a elimina combatanții SI dintr-o zonă din nordul Siriei ce se întinde pe aproximativ 80 km de-a lungul graniței turce, mai scrie Reuters.

Washingtonul a anunțat marți că are informații potrivit cărora unii rebeli pregătiți de armata americană au fost capturați de combatanți din aripa Al-Qaida în Siria, Frontul Al-Nosra.

Statul Islamic a cucerit zone extinse din Siria și din Irak în cadrul acțiunii sale de a crea un califat islamic.

Sursa: Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new