Suedia restabilește provizoriu controalele la frontiere

November 10, 2015

STOCKHOLM: Suedia va restabili provizoriu controalele la frontierele sale pentru a face față afluxului continuu de migranți ce “amenință ordinea publica” și complică misiunea serviciilor de imigrație, a anunțat miercuri guvernul, informează Reuters și AFP.

“Un număr record de refugiați sosesc în Suedia. Oficiul de migrație este sub presiune… și poliția estimează că există o amenințare la adresa ordinii publice”, cu sute sau chiar mii de migranți fără adăpost și copii neînsoțiți ce dispar în natură fără să aibă nimeni grijă de ei, a explicat ministrul de interne, Anders Ygeman. “Vom restabili controalele la frontierele noastre naționale mâine (joi) la 12.00 (11.00 GMT) pentru o perioadă de zece zile”, a adăugat el.
“Semnalul nostru către restul UE este extrem de clar — Suedia este țara care și-a asumat cea mai mare responsabilitate
pentru criza refugiaților”, a mai notat ministrul de interne Ygeman într-o conferință de presă ținută de guvernul de centru-stânga, menționează Reuters

Controalele, care se vor extinde în primul rând la podul peste strâmtoarea Oresund ce separă Suedia și Danemarca și porturile de feribot din regiune, vor fi impuse de joi pentru o perioadă de zece zile și pot fi extinse pentru perioade de 20 de zile, a mai precizat Ygeman.

Suedia, țară a UE ce primește cel mai mare număr de refugiați raportat la populația ei, se așteaptă să primească în total până la 190.000 în 2015, dublând recordul anterior de la începutul anilor 1990 și echivalentul a mai mult de 1,5 milioane de persoane la scara unei țări ca Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new