Summitul Uniunii Europene, amânat până după referendumul din Marea Britanie

April 9, 2016

Reuniunea de vară a Consiliului European a fost fixată la cinci zile după referendumul pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei Reuters.

Consiliul European se va reuni pe 28-29 iunie“, a declarat Donald Tusk, preşedintele instituţiei. Iniţial, summitul Uniunii Europene era programat pe 27 iunie, dar s-a decis amânarea din cauza referendumului din Marea Britanie.

Premierul David Cameron, care în prezent se confruntă cu o serioasă criză de imagine ca urmare a informațiilor apărute în dosarul Panama Papers, a fixat pe 23 iunie referendumul pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

 UPDATE: În încercarea de a-i calma pe cei care îi cer insistent demisia și de a ține sub control tabăra opozanților săi care doresc ieșirea UK din Uniunea Europeană, premierul britanic David Cameron și-a publicat duminică declarațiile de impozit. Încercarea de a pune capăt disputei privind fondurile offshore deținute de defunctul său tată, ieșite la iveală odată cu izbucnirea scandalului “Panama Papers”, nu prea a fost benefică primului ministru britanic deoarece documentele prezentate ridică noi semne de întrebare, de data aceasta în legătură cu o donație în valoare de 200.000 de lire sterline din partea mamei sale, transmite DPA.

Presa britanică scrie că dezvăluirea acestei donații — după ce anterior Cameron a spus că a moștenit 300.000 de lire de la tatăl său și a vândut acțiuni din fondul de investiții offshore al tatălui său în valoare de 30.000 de lire — ridică și mai multe semne de întrebări în legătură cu situația sa financiară și demonstrează că premierul este implicat în “operațiuni legale de evitare a plății impozitelor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new