Toamna se numără… premierii !

August 18, 2015

Sfârșitul vacanței de vară îl găsește pe Ponta mai plictisit și mai scârbit ca niciodată. Epuizat fizic, dar mai ales psihic, Ponta ar pleca și azi din funcția de premier dacă ar putea; doar că ăștia din spatele lui nu se dau duși încă de la ciolan. Iar el se teme la fel de mult de baronii din partid și legăturile lor transpartinice ca și de procurorii DNA.

Așa că stă încă la guvernare și încearcă să le facă pe plac tuturor. Trimite mesaje DNA-ului că e gata să plece și mai că nu plânge pe umărul Luluței, să-l lase in pace că nu-i vina lui că înca mai este la Palatul Victoria. În același timp se străduiește să-i facă pe plac și lui Iohannis și PNL-ului. Astfel, când PNL-ul a zic că ei vor TVA de 19% și că dacă-l primesc, votează codul, Ponta a zis da și le-a dat. Iar ei au votat. În unanimitate!

Doar că Iohannis a zis NU și a retrimis codul fiscal înapoi în parlament. Din concediu, pe Facebook (unde altundeva?!), Ponta a mimat un soi de ”vai codul!”, dar complet lipsit energie si deloc convingător, mieuneala lui (urăsc că trebuie să-i dau indirect dreptate lui Băsescu !) părând să zică mai degrabă ”Eu am vrut, dar ăștia de afară au spus Nu, iar Iohannis a executat întocmai și la timp dispozițiile primite de la Înaltele Porti! Ce să vă fac?! Asta e, ghinion!”

Liberalii nu s-au decis încă ce vor, dar sunt siguri de faptul că vor… Or să ne spună ce anume atunci când va reveni Iohannis din concediu! Deocamdată canicula si codul fiscal pare să-i fi zapăcit de tot.

Iohannis, extenuat de efortul depus pentru a tine piept infamului cod fiscal anunță că-și va lua cel de-al 6 concediu din cele 10 luni de la instalarea în funcție. În ciuda faptului ca secretariatul lui se jură că ”le-au luat bilete” la Neptun, gurile rele spun că acest a înșfăcat-o de-o aripă pe prima doamnă și împreună au tăiat-o pe furiș în străinătate. Cu SPP cu tot după ei! Este neclar dacă au luat cu ei si pe cei patru creatori de modă – marca Prima Doamnă.

Clar este însă faptul că Iohannis rămâne consecvent în privinta pretențiilor pe care le are. După ce a rezolvat cantina, mașina și problema paltonului, insistă în continuare că vrea guvernul lui, avionul lui, bugetul lui pentru deplasări în străinatate mărit și, deloc de neglijat, finisajele, respectiv standardul de confort pe care trebuie să le aibă vilele destinate uzului lui standard ce ar putea să-i umple de spume pe posesorii hotelurilor de lux din Dubai.

Justiția, sigura care – cel puțin în cazurile care ”contează” – nu și-a luat vacanță, funcționează perfect, este liberă și independentă. Astfel că Mircea Băsescu poate circula liber – deocamdată doar prin țară ! Iar cazul Rarinca se rejudecă!

Sorin Ardelean

One response to “Toamna se numără… premierii !”

  1. Eliade says:

    Ardelene dupa textul asta e posibil sa te cheme Coldea inapoi la baza si pe tine :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new