Turcia – trei atentate, cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi

May 11, 2013

O a treia explozie a zguduit sâmbătă oraşul turc Reyhanli, în apropiere de Siria, la câteva ore după un dublu atentat cu maşină-capcană soldat cu cel puţin 40 de morţi, a informat canalul de ştiri NTV, informaţie preluată de AFP. Cea de-a treia explozie s-a produs într-un cartier de locuinţe la câteva sute de metri de centrul oraşului, a afirmat NTV, adăugând că numeroase echipe de pompieri, paramedici şi forţe de securitate se deplasează către locul incidentului, notează Agerpres.

“Trecem prin momente sensibile, am început o nouă eră, procesul soluţionării problemei kurde. Cei care nu pot accepta această nouă eră… ar putea comite astfel de fapte”, a declarat premierul turc Recep Tayyip Erdogan, într-o declaraţie preluată de televiziunea turcă.
Un alt subiect sensibil este că provincia Hatay (unde s-au produs exploziile) se află la graniţa cu Siria, şi aceste atentate au fost poate comise pentru a provoca aceste sensibilităţi‘, a mai spus el.

Totodată, ministrul turc de interne, Muammer Güler, a anunţat că numărul persoanelor ucise în atentatele de sâmbătă a ajuns la 40 şi peste 100 de persoane au fost rănite. El a afirmat că bilanţul morţilor ar putea creşte, 29 de persoane fiind în stare gravă, a informat televiziunea turcă NTV. Ministrul s-a referit la o ‘provocare’ care vizează sabotarea procesului de pace început în urmă cu câteva luni de Ankara cu rebelii kurzi, notează agenţia citată.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new