Victor Ponta – un zombie politic în devenire

June 21, 2017

Momentul acela în care, după anunțarea rezultatului la votul pentru moțiunea de cenzură, Ponta rămâne singur singurel în sala de plen butonând pierdut telefonul, este antologic!

Pe alte meleaguri și în alte vremuri, într-un astfel de moment un Samurai adevărat si-ar fi cerut scuze, si-ar fi luat rămas bun și și-ar făcut seppuku…
Ponta însă nu este un samurai adevărat !

Deși a vrut să se prezinte ca atare, el s-a demonstrat a fi doar o copie, ce a reusit pentru o scurtă perioadă să păcălească, cândva în trecut, o țară lipsită de alternative reale! Astăzi însă, după cum s-a văzut, nu a mai avut priză și nu a reușit să mai convingă pe mai mult de câțiva naivi! Pentru că în afara întâlnirilor din vița de vie, nimic nu e adevărat la el. Așadar, nici vorbă de seppuku; Ponta este în afara oricărui pericol!
Tot pe aceleași meleaguri de pe unde se trag Samuraii iși are radicinile însă si Kamikazele. Acesta nu este altceva decât un soldat dișciplinat gata să se sinucidă la ordin în numele unei cauze. Kamicazele nu este unul si același lucru cu teroristul zilelor noastre, acela care se detonează în public din convingere si nu la ordin cu scopul de a crea pagube cât mai mari și panică.
Azi, după ce toată această nebunie s-a încheiat, încercând să-mi dau seama ce l-a mânat în luptă pe Ponta realizez că nu știu unde l-aș putea încadra. Zice că nu a acționat la ordin deci, dacă ar fi să-l cred, atunci nu ar avea cum să fie un kamikaze. Doar că pe Ponta nu mai pot să-l cred.
Pe de altă parte, a te închide în guvern cu alți doi nimeni luând ostatecă guvernarea, pe lângă faptul că este un act de “demență” fără doar și poate, este si un act pe care eu personal l-aș cataloga ca fiind un act de terorism politic.

Dar iarăși, nu îl pot suspecta pe Ponta de convingeri atât de puternice încât să comită de bună voie și nesilit de nimeni un gest vădit sinucigaș.

Așadar mi-e greu să spun ce a fost zilele astea Ponta. Cu siguranța nu un Samurai. După spusele lui, nu a fost nici vreun kamikaze și din câte a demonstrat în întreaga lui carieră politică, Ponta e mult prea slab, prea fricos și prea fără coloană vertebrală pentru a comite un act de terorism politic ca acesta de capul lui.
Un lucru este însă cert: de azi încolo Ponta este doar un zombie politic.

Sorin Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new